Ексклюзиви
неділя, 06 березня 2022 13:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Українка намагалася провезти чоловіка через кордон у багажнику
5

Сьогодні вночі українка намагалася вивезти за кордон 50-річного чоловіка у багажнику автомобіля Lexus.

Працівники паспортного контролю виявили правопорушника, який ховався під речами, на кордоні з Угорщиною, повідомляє Державна прикордонна служба.

"Водійка 1975 року народження у пункті пропуску "Лужанка" намагалася вивезти за кордон свого чоловіка 1972 року народження, оскільки під час воєнного стану заборонений виїзд чоловіків віком від 18 до 60 років", - ідеться у повідомленні.

Тепер на чоловіка чекає адмінвідповідальність за спробу незаконного перетинання кордону України. У військкоматі прийматиметься рішення щодо його мобілізації. Дружині загрожує до п'яти років позбавлення волі за організацію незаконного переміщення особи через кордон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ООН: кількість біженців з України сягнула психологічної позначки

Такоож від семи до 10 років тюремного ув'язнення загрожує чотирьом буковинцям, які сприяли переправленню до ЄС 15 ухилянтів від військової служби. Тютюнових контрабандистів, які перепрофілювалися на переправляння ухилянтів, затримали учора на околиці населеного пункту Банилів-Підгірний, неподалік кордону з Румунією.

"Чоловіків, які пересувалися потужними позашляховиками, офіцери оперативних підрозділів Чернівецького загону та військовослужбовці відділу "Фальків" зупинили на одній із під'їзних доріг до кордону. Як з'ясувалося згодом, протиправною схемою керували четверо мешканців прикордоння. Раніше чоловіки вже попадали в поле зору прикордонників за спробу переміщення тютюнової контрабанди", - ідеться у повідомленні.

Фото: facebook.com/DPSUkraine

На момент затримання троє буковинців чинили опір прикордонникам та намагалися втекти. Усі ухилянти прибули до прикордоння із різних регіонів з метою незаконної втечі з України та щоб уникнути призову на військову службу.

24 лютого о 4:00 Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Українка намагалася провезти чоловіка через кордон у багажнику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути