Українець Дмитро Філімонов виграв чемпіонат світу із чайної майстерності, що проходив у китайській провінції Хубей.
У фіналі взяли участь 29 осіб з 13 країн світу. Учасники змагалися в чотирьох категоріях - "Заварювання чаю", "Поєднання чаю з їжею", "Чайна міксологія" і "Чайна дегустація". Дмитро Філімонов презентував свій власний метод заварювання і став чемпіоном світу із приготування чаю.
"Щоб потрапити на світовий чемпіонат, виграв відбірковий тур в Україні, - розповідає Gazeta.ua Дмитро Філімонов. - Маю улюблений чай, який по-різному розкриває свої смакові якості при різних температурах. Захотілося поєднати ці аромати в один, щоб чай віддав все, що у нього є. Так винайшов свій власний спосіб приготування, який назвав методом диференціальної екстракції. Із ним поїхав на чемпіонат. Заварюю один і той же сорт водою з різною температурою. Потім змішую всі чаї в один. Виходить великий спектр ароматів. Чай розкривається, має інтенсивний і багатий смак".
Заварюю один і той же сорт водою з різною температурою. Потім змішую всі чаї в один. Виходить великий спектр ароматів
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українець став наймолодшим гросмейстером у світі
Дмитро Філімонов також отримав третє місце в категорії "Чайна дегустація".
"Під час дегустації проходили два етапи. На першому організатори давали роздивитися десять різних компонентів - ароматизатори, трави, коріння. Потім їх прибирали. Для нас готували чай з трьома різними добавками і просили їх впізнати. На другому етапі заварювали десять різних чаїв одного сорту. Наприклад, усі зелені, але з якоюсь різницею. Нам давали їх пробувати і забирали. Після того заварювали п'ять чаїв із тієї десятки. Потрібно було визначити, які саме", - каже Дмитро.
За словами, хлопця зараз популярності набирає порошковий японський чай "матча"
"Зелений чай перетирають у порошок і збивають спеціальним бамбуковим віничком. Виходить такий собі пінний крем, як зелене молоко. Виходить, що чай не заварюємо і п'ємо, а з'їдаємо. Це дуже корисно, бо такий чай містить багато антиоксидантів. Зараз також експериментують, додаючи такий чай в печиво, різний крем, тірамісу".
Пляшка вина – це задоволення на один вечір, а купленого чаю вистачить на 20 вечорів. Розділіть вартість пакета чаю на місяць і вийде зовсім не так дорого, як здається, - радить Дмитро Філімонов
Вінничанин Дaвид Влaско переміг у міжнaродному конкурсі крaси тa тaлaнтів Little princess-2017. Конкурс проходив у Туреччині.
Коментарі