понеділок, 22 січня 2018 17:13

Українець намагався вивезти в Іран секрет фрегата "Гетьман Сагайдачний"

Українець намагався вивезти в Іран секрет фрегата "Гетьман Сагайдачний"
Фрегат "Гетьман Сагайдачний" - флагман українського флоту / фото: ВМС

В аеропорту "Бориспіль" затримали співробітника дослідного інституту, який намагався вивезти в Іран інформацію щодо принципу побудови гідроакустичних станцій корабельного комплексу проекту "Гетьман Сагайдачний".

На флешці мав інформацію, що є таємницею та входить до списку товарів військового призначення, повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

"Повідомлено про підозру громадянину, який намагався перевезти через митний кордон України до Ісламської Республіки Іран воєнну інформацію, яка стосується корабельного гідроакустичного комплексу, яким озброєний фрегат проекту "Гетьман Сагайдачний", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові броньовані катери отримають українські військові

Чоловіка затримали в зоні митного контролю аеропорту "Бориспіль" на підставі ухвали суду.

Фрегат "Гетьман Сагайдачний" - флагман українського флоту. Спущений на воду 29 березня 1992 року. Корабель назвали на честь гетьмана реєстрового козацтва i війська запорозького Петра Конашевича-Сагайдачного. Фрегат активно ходить Середземним і Чорним морем, бере участь у міжнародних операціях. Відвідав з офіційними візитами півсотні портів. Базується в Одесі.

Фрегат Військово-Морських сил Збройних сил "Гетьман Сагайдачний" зламався невдовзі після ремонту, військова прокуратура звернулась до суду із позовом про стягнення штрафу із підрядника. На своїй сторінці у Facebook головний редактор Національного промислового порталу Павло Волошин повідомив: "Фрегат перебуває на доковому ремонті на ІСРЗ, і на воду його не спускали. Його поставили на ремонт минулого тижня. Це не стосується ремонту, який відбувається зараз".

Зараз ви читаєте новину «Українець намагався вивезти в Іран секрет фрегата "Гетьман Сагайдачний"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути