Ексклюзиви
вівторок, 29 вересня 2009 17:37

Українець привіз з-за кордону свинячий грип

Українець привіз з-за кордону свинячий грип

У чоловіка, який прибув з Кіровоградської області в столицю України і був госпіталізований з діагнозом "пневмонія", підтверджена приналежність виділеного штаму вірусу грипу до типу А, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров"я у вівторок.

"Враховуючи те, що вірус був слабовірулентний, матеріал для підтвердження був направлений в лабораторію вірусології і СНІДУ Центральної СЕС Мінохоронздоров"я України, де проводилося дослідження матеріалу (культуральна рідина) від хворого С., з підозрою щодо штаму пандемічного варіанту вірусу грипу типу А (H1N1). Відповідно до супроводжуючих зразок документів, титр вірусу складав 1:2, тобто при проведенні підтверджуючих досліджень з використанням ПЛР підтверджена приналежність виділеного штаму вірусу грипу до типу А (H1N1)", - наголошується в повідомленні.

Хворий С. (04.01.1970 р.н..), громадянин України, тимчасово проживає в Києві, винаймає квартиру в Святошинському районі, працює в приватному підприємстві. Місце прописки - м. Кіровоград.

З 25.07.09 по 03.08.09 знаходився в Індонезії (острів Балі) на відпочинку.

Повернувся до Києва 3 серпня літаком рейсом із Стамбулу. До Стамбулу прибув з Балі через Сінгапур.

Індонезія не входила в перелік країн в яких реєструвалися випадки пандемічного грипу А (H1N1). Серед інших відвідувачів Індонезії звернень по медичну допомогу не було.

Громадянин С. захворів 8 серпня (температура 39, сухий кашель, озноб). Звернувся за допомогою 10 серпня і був госпіталізований в Київську міську клінічну лікарню N7. На рентгенологічному дослідженні виявлена пневмонія.

10 серпня пацієнт був переведений в КМКЛ N9, встановлений діагноз: ГРВІ, гострий бронхіт, правостороннянижньодольова плевропневмонія? Того ж дня, згідно з рекомендаціями Мінохоронздоров"я України, відібраний матеріал для вірусологічного дослідження і направлений у вірусологічну лабораторію міської СЕС.

За станом на 25 вересня стан здоров"я хворого задовільний, проводиться амбулаторне лікування.

Контактні особи по допомогу не зверталися, хворі не зареєстровані. На квартирі громадянин С. проживає один. Серед медичного персоналу, працівників вірусологічної лабораторії, митниці, прикордонників, контактних і тому подібне випадків захворювання на грип А не зареєстровано.

До Кіровограда, із слів хворого і даними Кіровоградської облСЕС, громадянин С. в серпні і вересні не приїжджав.

Державна санітарно-епідеміологічна служба України продовжує проведення протиепідемічних заходів щодо осіб, які прибувають до України з країн, на території яких зареєстровані випадки захворювання грипом A (Н1N1). Ситуація знаходиться під контролем.

Як повідомлялося, у середині жовтня - на початку листопада Україну накриє хвиля грипу.

За даними епідеміологів, новий вірус - австралійський "Брісбен" - набагато потужніший за звичайний. Цей різновид грипу викликає різку і дуже високу температуру - до 39 градусів, сухий кашель, сильний головний біль, нежить, біль у горлі, загальну інтоксикацію організму.

Чекають в Україні і на епідемію "свинячого грипу". Щодня 100 тисяч людей виїжджають або приїжджають до України, які можуть переносити вірус А/Н1N1.

У "Борисполі", щоб відстежувати хворих пасажирів, мають намір встановити тепловізори, що вимірюють температуру на відстані. Але лікарі вважають, що це не цілком надійний засіб, адже вірус може бути в організмі людина, яка ще не встигла захворіти.

За матеріалом Интерфакс-Украина
Зараз ви читаєте новину «Українець привіз з-за кордону свинячий грип ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути