четвер, 15 грудня 2011 14:20

Українець відкрив у Москві 15 ресторанів

Українець відкрив у Москві 15 ресторанів

Українець Юрій Білойван має у Москві 15 ресторанів. Збирається відкривати корчму "Тарас Бульба" у Києві та Нью-Йорку.

"У1990-х в Москві влаштувався в банк, згодом директором фондового департаменту. Потім за трудову участь запропонували створити торгову компанію. Займався приватизацією земельних паїв, мав 20 відсотків річних. У моєму офісі працювала поварихою киянка Катя. 1997-го запропонував їй відкрити ресторан. Сказав: "Ти смачно готуєш. Досить за 200 доларів на місяць варити суп і ліпити вареники", - розказав ресторатор.

Відкриття першого ресторану обійшлося йому в 60 тисяч доларів.

"Тоді саме криза була. Ніхто не хотів вкладати гроші. А мені вдалося знайти інвестора. Ресторан робили з ним 50 на 50. Він брав на себе всі фінансові витрати, я – розробляв концепцію й меню. За кілька років викупив бізнес у напарника. Він вклав десятки тисяч доларів, а довелося віддавати йому кілька сотень тисяч. Тепер 85 відсотків бізнесу належить мені. Повариха Катя працювала шість місяців. Потім отримала перші 5 тисяч доларів – і загуляла. Повернулася за півтора року, коли я вже мав три ресторани. Попросилася на роботу, бо не мала що їсти. Попрацювала кілька місяців і попалася на крадіжці. Після того ми не бачилися", - розказав Білойван.

Прочитати про ресторанний бізнес та плани ресторатора детальніше можна у журналі "Країна" № 48 (101) за 16 грудня 2011 року.

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

Зараз ви читаєте новину «Українець відкрив у Москві 15 ресторанів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути