Ексклюзиви
субота, 19 серпня 2017 00:20

Українці можуть залишитися без гарячої води і тепла

Українці можуть залишитися  без гарячої води і тепла
Українці можуть залишитися без тепла. Фото: Голос

В Україні через борги можуть зупинитися житлово-комунальні підприємства, в результаті городяни ризикують залишитися без тепла і гарячої води.

Про це в коментарі ГолосUA повідомив директор інституту міста Олександр Сергієнко.

"Ситуація постійно погіршується. Підприємства не мають оборотних коштів, так як існує величезна заборгованість серед населення. Тільки на 1 липня вона становила 29 мільярдів гривень. По-друге, існує велика заборгованість з державного бюджету з виплати субсидій, яка складає більше 30 мільярдів гривень. Тобто, житлово-комунальні підприємства недоотримали майже 60 мільярдів. Звідки у них з'являться гроші для подальшого функціонування ", - сказав Сергієнко.

"У той же час "Нафтогаз" вимагає з підприємств заплатити за борги. Виставляє їм пеню і штрафні санкції та арештовує їх рахунки. В результаті підприємства не можуть нормально функціонувати. Це тупикова ситуація, яка веде до колапсу кризи в галузі, коли підприємства просто можуть зупинитися. У Тбілісі центральне опалення відключили, коли рівень платежів населення впав до 25%. Підприємства просто закрилися. В Україні багато таких випадків, коли підприємство, яке забезпечувало місто гарячою водою та опаленням просто закривалося. Тепер така ситуація може статися в багатьох містах нашої країни ", - резюмував Сергієнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали абсолютно порожні пляжі Криму в гарячий туристичний сезон літа

Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко під час всеукраїнської селекторної наради з підготовки до опалювального сезону 2017/2018 року повідомив, що підготовка закінчиться 15 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Українці можуть залишитися без гарячої води і тепла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути