пʼятниця, 08 листопада 2013 10:45

Українцям дозволять не узгоджувати перепланування своїх квартир з державою

Українцям дозволять не узгоджувати перепланування своїх квартир з державою
Фото: konotop.mobi

Незабаром, українцям не доведеться займатися довгою паперовою тяганиною перш, ніж змінити щось в своєму житлі. Так заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Дмитро Ісаєнко заявив, що тепер жителям країни не знадобляться дозвільні документи на перепланування своїх квартир.

Зокрема, Міністерство веде активну діяльність, щоб спростити такі процедури. У виду прийняття Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" будівельна галузь зазнала деяких змін. Тепер значною мірою скоротилася кількість дозвільно-погоджувальних процедур і, відповідно, терміни отримання на них потрібних паперів.

На поправки в законі вплинув і приклад Європейського співтовариства. Так, забудовник може починати будівництво відразу після того, як відправить інспекції ДАБК повідомлення про те, що він приступив до будівництва.

Дмитро Ісаєнко розповів, що Верховна рада зараз розглядає два законопроекти, які ще більше спростять процес оформлення потрібних паперів. Перепланування тепер не вважатиметься видом будівництва. Таким чином, щоб знести у своїй квартирі стіни, які не є несучими, дозволу отримувати не потрібно.

Зараз ви читаєте новину «Українцям дозволять не узгоджувати перепланування своїх квартир з державою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути