Ексклюзиви
понеділок, 18 грудня 2017 01:59

Україна посідає 172-ге місце за рівнем народжуваності

Україна посідає 172-ге місце за рівнем народжуваності
В Україні падає народжуваність. Фото: Дев'ятка

За офіційними даними Держстату, лише за три квартали цього року українців поменшало на 150 із лишком тисяч. Висока смертність доповнюється дуже низькою народжуваністю.

За показником появи на світ нових людей Україна посідає в рейтингу ООН аже 172 місце в світі. Серед основних причин – фінансова неспроможність забезпечити дитині бажаний рівень добробуту. "Якщо не маєш підробітку, або чоловік не забезпечує сім'ю, то дуже важко", - кажуть українки. Молоді мами нарікають, що державних виплат не вистачає навіть на самі памперси. Тоді як у бюджеті наступного року осучаснення цієї статі соціальних видатків, попри зростання цін, не передбачено, повідомляє ТСН.

У Мінсоцполітики переконують, що вже неодноразово виступали за збільшення виплат, однак це може і не дати бажаного ефекту. А батьки мають народжувати, коли готові до цього морально та фінансово. "У Радянському Союзі були династії трудові. У нас – династії отримувачів соціальної допомоги. Це цілі родини, які не працюють, а цілими родинами сидять на соціальних виплатах", - говорить міністр Андрій Рева.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Турчинов нагадав Україні, чому не можна розслаблятись

За офіційними даними Держстату України, в країні на 1 жовтня 2017 року постійно проживало понад 42 млн 340 тис. чоловік. При цьому на 1 січня 2003 року в країні налічувалося понад 48 млн осіб з урахуванням Криму і жителів районів Донбасу. У 1990 році населення України оцінювалося в 51,8 млн чоловік.

Зараз ви читаєте новину «Україна посідає 172-ге місце за рівнем народжуваності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути