Ексклюзиви
середа, 16 листопада 2016 12:06

Україна виконала всі вимоги ЄС і очікує на безвізовий режим - Гузь

Україна виконала всі вимоги ЄС і очікує на безвізовий режим - Гузь

Україна виконала всі вимоги Європейського Союзу для надання безвізового режиму. Тому українська влада й дипломатія повинні жорстко відстоювати національні інтереси та переконати ЄС виконати свою обіцянку і надати безвіз без жодних додаткових умов.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт", заступник голови комітету Верховної Ради із закордонних справ Ігор Гузь.

На думку Гузя, у зв'язку зі складною внутрішньополітичною ситуацією всередині самого Європейського Союзу сьогодні його керівництво "шукає якісь запобіжники".

"Українська дипломатія і ми всі як народні депутати повинні зайняти жорстку позицію. Ми виконали все, що вимагав Європейський Союз. Треба переконувати європейську спільноту, керівників Європейської комісії, що не треба додаткових дозволів, додаткових умов. Тому що це нічого не дасть, але додасть українцям песимізму щодо європейської інтеграції та нашого європейського вибору", - заявив Гузь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росії скасують міжнародні санкції, якщо їх не розширюватиме Україна - Бурбак

"Ми просимо, як і було домовлено, в листопаді, можливо у грудні, без жодних умов, дати нам безвіз і далі, з наступного року, - розпочинати наступну сторінку зі вступу України до Європейського Союзу", - наголосив парламентарій.

При цьому Ігор Гузь додав, що він вірить у європейське майбутнє України, однак сьогодні "все в руках керівництва держави".

"Треба жорстко і категорично відстоювати свою позицію і не йти на поступки. Тому що те, що вимагав Європейський Союз, і Верховна Рада, і президент, й інші структури – ми виконали все. Наша програма мінімум виконана, і ми чекаємо на рішення Європейської Комісії", - резюмував представник фракції "Народний фронт".

Зараз ви читаєте новину «Україна виконала всі вимоги ЄС і очікує на безвізовий режим - Гузь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути