середа, 28 липня 2021 15:45

Україна запроваджує нові правила в'їзду

Україна запроваджує нові правила в'їзду
Українці до 18 років та особи, що виїхали з країни до набрання постановою чинності, звільнятимуться від самоізоляції. Фото: pixabay.com

Україна посилює правила в'їзду через зростання випадків інфікування штамом коронавірусу Delta.

Нові вимоги стосуватимуться не лише іноземців, але й українців, заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко на засіданні уряду.

"Для громадян України, які виїхали за кордон до набуття постановою чинності, проїзд не матиме перешкод. Громадяни, які виїхали вже після постанови, перетинатимуть кордон безперешкодно за умови наявності хоча б одного Covid-щеплення. На іноземців і українців без щеплення чекає самоізоляція", - сказав він.

Іноземцям усе ще необхідно мати негативний тест на Covid-19 і страховий поліс. Якщо немає повного курсу вакцинації, їм необхідно буде встановити додаток "Вдома". Така ж вимога стосується українців з одним щепленням. Додаток почне контролювати обсервацію лише після 72 год., щоб за цей час людина встигла отримати негативний тест уже на території України. У разі позитивного тесту необхідно буде піти на самоізоляцію або лікування.

Нові правила перетину кордону почнуть діяти через тиждень з моменту публікації постанови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки Covid-щеплень уже зробили в Україні

Штам коронавірусу Delta може стати причиною нової хвилі пандемії у країнах від Індонезії до Росії. Від нього найкраще захищає китайська вакцина Coronavac, адже вона змушує імунітет людини запам'ятовувати всю структуру вірусу.

За останню добу в Україні виявили 717 нових хворих на коронавірус. З них дітей - 36, медпрацівників - 97. Найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстрували в Києві. Загалом від початку епідемії в країні Covid-19 підхопили 2 250 061 особа. Померли 52 891 пацієнт, із них 15 - за останню добу. Одужали 2 185 339 осіб, за останню добу - 459.

Зараз ви читаєте новину «Україна запроваджує нові правила в'їзду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути