Ексклюзиви
середа, 09 лютого 2011 14:38

Україна вслід за Росією хоче скасувати перехід на зимовий час

Україна вслід за Росією хоче скасувати перехід на зимовий час

Міністерство охорони здоров'я має намір проаналізувати доцільність скасування переходу на зимовий час в Україні, повідомив міністр охорони здоров'я Ілля Ємець.

"Якщо говорити про літній часу, я хочу зробити аналіз за деякими епідеміями в зимовий час, а потім робити пропозиції щодо літнього часу", - сказав він.

Міністр відмовився прокоментувати рішення Росії про скасування переходу на зимовий час, зазначивши, що воно було прийнято, виходячи з ситуації в цій країні, а в Україні потрібно приймати рішення, орієнтуючись на власну ситуацію.

Ємець також зазначив, що міністерство зараз інтенсивно аналізує ситуацію в охороні здоров'я і найближчим часом готується вийти зі своїми ініціативами.

Нагадаємо, вчора, 8 лютого, президент Росії Дмитро Медведєв заявив, що з осені цього року в країні буде скасовано перехід на зимовий час. Він зазначив, що "необхідність адаптуватися пов'язана і зі стресом, і з захворюваннями" і що скасування такого переходу буде корисним.

Вперше переведення стрілок годинника на годину вперед влітку і на годину назад взимку з метою економії енергетичних ресурсів було проведене у Великій Британії в 1908 році. Сама ідея економії енергоресурсів шляхом переведення стрілок належить одному з авторів Декларації незалежності США Бенджаміну Франкліну. У самих же США перехід на літній і зимовий час застосовується з 1918 року.

У даний час сезонне переведення стрілок здійснюється приблизно в 70 з 192 країн світу. Режим переведення стрілок застосовується на всіх широтах від Канади до Австралії, і у всіх європейських державах.

Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Україна вслід за Росією хоче скасувати перехід на зимовий час». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути