середа, 12 листопада 2008 09:17

Держдума розгляне закон про відміну переходу на літній час

На сьогоднішньому засіданні Держдума розгляне в першому читанні законопроект про відміну переходу на "літній" час, ініційований представниками "Справедливої Росії" - лідером партії, спікером Ради Федерації Сергієм Міроновим і депутатами Держдуми Валерієм Черешневим та Іваном Грачевим. Відповідна пропозиція міститься в законопроекті "Про порядок лічення часу на території РФ".

Автори законопроекту посилаються на висновок фахівців, який свідчить, що щорічний перевід годинникової стрілки на годину вперед "викликає значне погіршення здоров"я громадян в період адаптації". За їхніми даними, протягом перших двох тижнів після переводу годинникової стрілки на годину вперед кількість викликів швидкої допомоги зростає на 12 %, кількість самогубств зростає на 66 %, кількість нещасних випадків збільшується на 29 %, смертність від інфаркту міокарда збільшується на 75 %.

Проектом закону депутати пропонують встановити порядок лічення часу, відповідно до якого на території РФ протягом всього року встановлюється поясний час плюс одна година, без додаткового переводу щорічно годинникової стрілки.

Втім, комітет Держдуми вважає, що цю законодавчу ініціативу підтримувати недоцільно. Уряд РФ і президія фракції "Єдина Росія" також не підтримують законопроект.

Полит.ру

Зараз ви читаєте новину «Держдума розгляне закон про відміну переходу на літній час». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути