середа, 24 квітня 2019 16:54

Україна розірвала ще 2 угоди з СНД

Україна розірвала ще 2 угоди з СНД
Тепер МЗС у встановленому порядку повідомить Виконавчий комітет СНД про припинення для України дії зазначених угод. Фото: з відкритих джерел

Кабінет міністрів України припинив дію ще 2 угод у рамках СНД. Це договори про взаємне забезпечення збереження міждержавних секретів у галузі правової охорони винаходів та угоди про методологічне співставлення і створення загальної статистичної бази економічного союзу. Про це повідомила прес-служба Мінекономрозвитку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія видаватиме жителям окупованого Донбасу паспорти

Першу вищевказану угоду підписали 4 червня 1999-го у Мінську. Розробили її з метою забезпечити правову охорону секретних винаходів, які створили у колишньому СРСР.

Тепер правові відносини між державами-учасницями угоди у цій сфері вже відсутні. Сама ж угода застаріла і не відповідає сучасному стану економічних відносин між країнами, що входять до СНД.

Угода про методологічне співставлення і створення загальної статистичної бази Економічного союзу CНД укладена 10 лютого 1995-го в Алмати з метою створення загальної статистичної бази, формування якої забезпечується на основі переліку показників для міждержавного обміну між країнами-учасниками СНД.

Тепер МЗС України у встановленому порядку повідомить Виконавчий комітет СНД про припинення для України дії зазначених угод.

Кабінет міністрів України припинив військове співробітництво з СНД. Разом із цим втратив чинність протокол змін і доповнень до цієї угоди.

Зараз ви читаєте новину «Україна розірвала ще 2 угоди з СНД». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути