понеділок, 11 січня 2021 13:48

Україна розглядає запровадження Covid-паспортів - Ляшко

Україна розглядає запровадження Covid-паспортів - Ляшко
В Україні досліджують, чи можливо впровадити паспорт вакцинації. Фото: pixabay

Україна вивчає можливість запровадження спецпаспортів, які потенційно можуть видавати після вакцинації від коронавірусу.

Питання, чи може людина після вакцинації інфікувати інших, ще досліджують, розповів головний санітарний лікар Віктор Ляшко, передає "РБК-Україна".

Він нагадав, що в час пандемії більшість країн запровадили додаткові правила для перетину їхніх кордонів. Зокрема Україна вимагає поліс медичного страхування, який покриває лікування від Covid-19. Також люди мають пройти 14-денну ізоляцію або показати негативний ПЛР-тест.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакцинація може стати вимогою для в'їзду в ЄС

Водночас деякі держави, після того, як винайшли вакцину від коронавірусу, заявляють про те, що, можливо, вимагатимуть Covid-паспорт про вакцинацію замість попередніх умов в'їзду.

"В Україні це питання також на контролі, але поки що не впроваджується, оскільки ми ще збираємо додаткову інформацію, яка гарантуватиме те, що вакцинована від Covid-19 особа більше не здатна інфікувати інших людей", - сказав Ляшко.

За його словами, правила дозволяють видавати свідоцтво про вакцинацію, тільки в тому випадку, коли вакцина, яку використовують, схвалена ВООЗ.

"Тому ніяких "супутників", - заявив головний санлікар.

Перспективи запровадження електронних сертифікатів вакцинації вивчають у Всесвітній організації охорони здоров'я. Ці сертифікати можуть використовуватися під час подорожей, розповів медичний експерт ВООЗ, пише Reuters. В організації рекомендують утриматися від використання так званих паспортів імунітету для пацієнтів, які перехворіли коронавірусною хворобою.

Зараз ви читаєте новину «Україна розглядає запровадження Covid-паспортів - Ляшко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути