понеділок, 22 лютого 2021 15:13

Україна отримає $2 млн від Hyundai: на що витратять гроші

Україна отримає $2 млн від Hyundai: на що витратять гроші
Віце-президент підрозділу комерційного транспорту і енергетики Hundai Corporation Юн Сук Чой запевнив, що компанія готова фінансувати розвиток декількох залізничних проєктів в Україні. Фото: pixabay

$2 млн надасть Україні компанія Hyundai.

Їх спрямують на розвиток високошвидкісної залізничної лінії, повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій під час форуму "Україна 30. Інфраструктура".

"У березні виїжджає делегація з представників міністерства інфраструктури та Укрзалізниці. Там, зокрема, підпишуть меморандуми, виділять грантові 2 мільйони доларів на розробку попереднього техніко-економічного обґрунтування для реалізації цього проєкту", - заявив Криклій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укрзалізниця зриває продаж свого брухту - джерело

За його словами, на 1-му етапі хочуть розвивати євроколію на ділянці Київ-Львів-кордон з ЄС. Середня швидкість потягів на цій колії становитиме 250 км/год.

Під час форуму віце-президент підрозділу комерційного транспорту й енергетики Hundai Corporation Юн Сук Чой запевнив, що компанія готова фінансувати розвиток декількох залізничних проєктів в Україні.

"Ми готові надати фінансування декількох проєктів. Особливо ми зацікавлені в будівництві швидкісної залізної дороги й постачання нових 10 швидкісних електропоїздів з 90 вагонами HRCS2", - заявив Юн Сук Чой.

Також Hyundai планує почати переговори про інвестиції та локалізації виробництва в Україні.

Проєкт "Велике будівництво" має на меті сконструювати такі потяги для людей, щоб поїздка займала 3-4 год. Крюківський вагонобудівельний завод отримав держзамовлення і виготовляє нові пасажирські вагони.

Зараз ви читаєте новину «Україна отримає $2 млн від Hyundai: на що витратять гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути