пʼятниця, 24 листопада 2017 18:47

Україна постачатиме деталі до танків Т-72 в Європу

Україна постачатиме деталі до танків Т-72 в Європу
Україна постачатиме деталі до танків т-72 в Європу / фото: bmpd

Державне підприємство "СпецТехноЕкспорт" отримав контракт від європейської державної компанії на постачання комплектуючих до танків T-72. Для якої саме країни постачатимуть комплекти, тримають у таємниці.

Постачатимуть їх протягом 2017-2019 років, повідомляє Укроборонпром.

Тендер проводився відповідно до європейської директиви Defence Directive 2009/81/EC. Умови участі у тендері були аналогічними до тих, що вимагаються від учасників публічних тендерів в українській системі Prozorro.

"Результати участі СпецТехноЕкспорту у публічному тендері GPA та отриманий контракт свідчать про перспективність нового для України ринку публічних закупівель. У країнах ЄС, колишніх членів "радянського блоку", досі на озброєнні знаходиться багато броньованої та авіаційної техніки радянського зразка, що потребує модернізації та технічного обслуговування. Українська оборонна промисловість має всі необхідні розробки та компетенції для виконання таких робіт", - зазначив Павло Барбул, директор компанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Таїланд націлився придбати новітній український БТР-4Е

Т-72 - основний бойовий танк СРСР. Наймасовіша основна бойова машина другого покоління. Є на озброєнні Чехії, Угорщини, Словаччини, Польщі, Хорватії, Сербії та Словенії.

Україна зацікавлена в закупівлі в Польщі самохідних артилерійських установок Krab 155-міліметрового калібру. Про це повідомив командувач ракетних військ і артилерії Збройних сил України В'ячеслав Горбильов. Концепція розвитку української артилерії полягає в поступовому переході на снаряди 155-міліметрового калібру, які використовують у країнах НАТО.

Зараз ви читаєте новину «Україна постачатиме деталі до танків Т-72 в Європу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути