Ексклюзиви
четвер, 27 квітня 2006 14:34

Вчений винайшов світловий міжпланетний корабель

Професор Лос-Анджелеського університету винайшов модель надшвидкісного корабля для міжпланетних подорожей. Космічний апарат, як і сонячне вітрило, рухається за рахунок світла. На відміну від "вітрила", новий корабель не відбиває світло, а перетворює його на електрику з допомогою гігантської сонячної батареї, яка передає потім енергію іонним двигунам. Про це повідомляє EurekAlert.

Батарею пропонують зробити гнучкою, щоб її можна було розвернути вже в космосі. "Електрична мембрана" площею в декілька тисяч квадратних метрів дозволить дістатися до Плутона менш ніж за рік, розганяючись при цьому до швидкості в сотні тисяч кілометрів на годину.

Співробітник NASA, який прокоментував цю роботу,зазначив, що винахід може знадобитися і для міжзоряних експедицій, коли джерело світла доступне тільки на самому початку шляху.

Але потрібних матеріалів для виготовлення "мембрани", ще не винайдено. Вчені сподіваються на швидкий розвиток нанотехнологій.

Сучасні апарати, які відправляються на периферію Сонячної системи, використовують ядерне пальне і рухаються набагато повільніше. Зонд NASA New Horizons, запущений в січні і укомплектований плутонієвим двигуном, досягне околиць Плутона тільки через дев"ять років.

Жоден запуск сонячного вітрила, або споріднених конструкцій не був успішним. У червні минулого року російська ракета з приватним "парусником" потонула, як і при першій спробі вивести апарат на орбіту в 2001 році. З іншого боку, відомо, що "вітрила" без проблем вдавалося розвернути космонавтам поблизу станції "Мир" і шаттла, пишуть ПОДРОБНОСТИ.UA.

Зараз ви читаєте новину «Вчений винайшов світловий міжпланетний корабель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути