четвер, 04 вересня 2008 09:44

Учені прогнозують в Китаї ще один сильний землетрус

Китайські сейсмологи стверджують, що найближчим часом в провінції Сичуань слід чекати серію руйнівних землетрусів магнітудою до 6,5 балів. Про це повідомляє китайське новинне агентство Xinhuanet.

Про можливість повторних поштовхів заявив китайському агентству заступник глави Державного сейсмологічного управління КНР Інь Чаомінь. В середньому в Китаї за рік трапляється 18 землетрусів магнітудою більше п"яти балів. На початок осені 2008 року, не рахуючи залишкових поштовхів, стався вже 21 землетрус. За словами Інь Чаоміня, це дозволяє говорити про збільшену сейсмічну активність, що і означає неминучість майбутніх поштовхів.

За даними агентства, повторний землетрус магнітудою близько 6,5 балів здатен спровокувати в провінції Сичуань до 8700 різних природних катастроф - таких, як зсуви та повені.

Найбільший за останніх 30 років землетрус стався в Китаї 12 травня. Магнітуда поштовхів тоді склала 7,8 балів. В результаті загинули більше 69 тисяч людей. Збиток від цього землетрусу перевищив трильйон юанів (майже 150 мільярдів доларів). Надалі поштовхи в цій провінції продовжилися.

Останній з серії землетрусів стався 30 серпня 2008 року. Загинули 38 осіб, більше 250 тисяч будинків було зруйновано, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Учені прогнозують в Китаї ще один сильний землетрус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути