Ексклюзиви
четвер, 07 червня 2007 13:19

Учені навчилися отримувати стволові клітини, не знищуючи ембріони

Біологи провели ряд генетичних маніпуляцій з шкірними клітками дорослих мишей і створили ідентичні зародкові стволові клітини. При цьому вдалося уникнути запліднення, і, відповідно, не був знищений ембріон.

Біологам з Массачусетського технологічного інституту вдалося створити зародкові стволові клітини, не вбиваючи при цьому самого ембріона.

Фахівці-біологи змогли провести ряд генетичних маніпуляцій з шкірними клітками дорослих мишей, що дозволило їм створити ідентичні зародкові стволові клітини, при цьому, як повідомляють учені, фізично не були задіяні яйцеклітини, тобто не було запліднення, і ембріон не був знищений.Досліди показали, що стволові клітини, які були отримані таким чином, повністю приживалися і надавали належну терапевтичну дію на будь-які інші пошкоджені тканини організму.

Учені планують на останніх стадіях випробувань перевірити гендерну незалежність кліток, тобто, чи зможуть вони надавати ту ж дію і на інших лабораторних мишей або отримані зразки жорстко прив"язані до ДНК, повідомляє topnews.ru.

Зараз ви читаєте новину «Учені навчилися отримувати стволові клітини, не знищуючи ембріони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути