Ексклюзиви
понеділок, 12 березня 2018 13:58

Учасники АТО відмовились від нагород президента

Учасники АТО відмовились від нагород президента
Медалі та відзнаки отримали у воєнкоматі, куди повернути - невідомо. Фото:gk-press.if.ua

У Колимиї Івано-Франківської області 12 учасників АТО відмовилися від відзнак та медалей президента України "За участь в антитерористичній операції". Така акція — це відповідь на розгін мирного наметового містечка у Києві 3 березня цього року.

"Ми висловили таким чином глибоке обурення щодо подій, які відбувалися під стінами ВР 3 березня. Вважаємо, що працівники правоохоронних органів не мали ні законного, ні морального права ставити на коліна учасників бойових дій, волонтерів та журналістів, які проводили мирну акцію. Цим показуємо, що учасники бойових дій усієї України стоять один за одного", - каже військовий, захисник Донецького аеропорту Василь Кузьмин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Львівщині навколішки зустріли загиблого бійця

Підготували також звернення до голови районної ради, в якому висловили своє обурення.

"У Коломийському районі є дев'ять спілок учасників АТО. Представники однієї з них відмовились від нагород. Всього в районі є 1000 учасників АТО, 70 відсотків з них не належать до жодної спілки. Якщо вже відмовлятись, то відмовлятись всім і колективно, а не поодинично, - каже керівник центру допомоги учасникам АТО в Коломийському районі Оксана Лендич. - Відмова від нагород результату не дасть. Треба своїми силами піднімати Україну і боротися з несправедливістю.

9 медалей та 6 відзнак атовці отримували у військоматі, куди повернути їх — невідомо. Вони звернулися до представників місцевої влади — районної ради та райдержадміністрації. Їм запропонували актувати повернення, адже нагороди індивідуальні.

Триває нагородження українських бійців державними нагородами та заохочувальними відзнаками Міністерства оборони України.У Департаменті кадрової політики МО України повідомили, що з початку 2018 року, до 28 лютого, заохочувальними відомчими відзнаками нагородиили 555 військовослужбовців і працівників ЗС України.

Зараз ви читаєте новину «Учасники АТО відмовились від нагород президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути