четвер, 12 листопада 2015 16:44

Учасники блокади Криму висунули владі вимогу

Учасники блокади Криму висунули владі вимогу

Учасники громадянської акції по блокаді окупованого Криму перестануть охороняти електроопори на Херсонщині і дозволять їх пошкодити, якщо влада України не припинить поставки електроенергії на півострів.

Про це повідомив координатор громадянської акції по блокаді Криму Ленур Іслямов, повідомляє Крим.Реаліі.

"Ми ж тут все-таки охороняємо територію. Ми на цій території стоїмо, ми цю територію об'їжджаємо. У нас тут дозор є. Тому ми не будемо перешкоджати, ми знімемо дозор, ми підемо від всіх цих стовпів в сторону. І залишимо цю можливість активістам будь-яким, які заїжджають із Криму або звідкись іще, це зробити", - сказав Іслямов.

Нагадаємо, що 20 жовтня в Херсонській області в черговий раз пошкодили опори ЛЕП "Мелітополь - Джанкой", якими поставляється електрика в Крим. Одна із них була замінована. Зокрема, за даними міліції, було виявлено 3 мінометні міни 82 калібру і 2 тротилові шашки.

У ніч на 6 жовтня невідомі пошкодили бетонну електроопору високовольтної лінії Джанкой - Мелітополь.

20 вересня розпочалася безстрокова акція з блокування вантажного транспорту, який прямує до Криму з продуктами і товарами, ініційована лідерами кримських татар. Учасники блокади заявили, що слідом за "продуктовою" послідує "енергетична блокада" Криму.

На акції під російським посольством в Києві 6 листопада глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликав український уряд припинити постачання електроенергії в Крим "хоча б на три дні".

Міністерство енергетики Росії 11 листопада повідомило, що українська сторона підтвердила поставки електроенергії до Криму.

Зараз ви читаєте новину «Учасники блокади Криму висунули владі вимогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути