Ексклюзиви
пʼятниця, 09 вересня 2022 11:44

Спецтема: Війна Росії проти України

У ЗСУ розказали, звідки РФ найчастіше б'є ракетами по Україні

У ЗСУ розказали, звідки РФ найчастіше б'є ракетами по Україні
Удари йдуть звідусіль: і з території Білорусі, і з Чорного моря, і з півночі РФ. Фото: pixabay.com

Російські війська максимально використовують все озброєння, яке в них є, відповідно до їхніх завдань. Ворог веде обстріли з Білорусі, Чорного моря та своєї території, залежно від того, яку ціль переслідує.

Немає якогось одного місця, з якого Росія б'є по Україні ракетами найчастіше, заявив речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат, передає "РБК-Україна".

"Наприклад, якщо їм треба завдати удари з півночі і вистачає дальності, то вони застосовують Ту-22М3 з російського аеродрому "Шайковка" ракетами Х-22. Це одна з найбільш руйнівних ракет з масою вибухової частини 960 кілограмів", – сказав він.

"Калібри" здебільшого випускають із Чорного моря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Повітряних силах сказали, як можна зупинити удари С-300 по Миколаєву

"У окупантів є два підводні човни та декілька кораблів. Їхній сумарний залп складає до 40 ракет. Хоча вони ще ніколи не використовували його весь. Зазвичай вони можуть випускати до семи ракет", – ідеться у повідомленні.

Удари йдуть звідусіль: і з території Білорусі, і з Чорного моря, і з півночі Росії, і з району Каспійського моря, додав Ігнат.

"І також Х-59 росіяни щодня випускають з літаків, які проводять патруль довкола українських кордонів. Плюс, противник використовує протирадіолокаційні ракети. Це щось на кшталт HARM, тільки радянського зразка. Це Х-31 і Х-58", – зазначив він.

Ракети, які летять зі швидкістю понад 3 тис. км/год., складно збивати українській системі протиповітряної оборони. Легше перехоплювати "Калібри", ракети Х-101, Х-555 та керовані авіаційні ракети Х-59. Решта – Х-22, Х-31, ракети "Онікс", ракети оперативно-тактичних комплексів "Іскандер" Україна не може ефективно збивати. Ракети, які летять зі швидкістю приблизно 900 км/год. – більш прийнятна мета для наявних засобів.

Зараз ви читаєте новину «У ЗСУ розказали, звідки РФ найчастіше б'є ракетами по Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути