середа, 17 червня 2009 15:01

У Житомирі страйкують тролейбуси і трамваї

У Житомирі страйкують тролейбуси і трамваї

Від 16 червня у Житомирі не їздять геть усі комунальні тролейбуси і трамваї.

На дошці об"яв біля входу до місцевого тролейбусно-трамвайного управління на вулиці Вітрука кілька днів висить плакат із написом "Наші діти хочуть їсти!".

Сотні працівників двох міських депо відмовились виходити у рейси о 5-й ранку 16 червня. Люди вимагають, аби міська влада повернула їм заборговану зарплату. Сума боргу - 6 млн грн. Гроші не платять з лютого.

- Я вже майже все золото здала в ломбард. Шалені борги за комуналку! Як мені жити? А деякі наші колеги навіть кров здають, аби отримати якусь копійку, - зітхає кондуктор Тетяна Доскач, 51 рік.

- Винними в нашій бідності вважаю міську владу і мера особисто. Вони кажуть, грошей нема, але ми не віримо. Їм на машини і шикарні квартири є! - каже інша кондуктор, 46-річна Ганна Вовк.

16 червня близько 11-ї ранку мер Житомира Віра Шелудченко, 57 років, приїхала на зустріч з робітниками. Під"їхала разом із заступником губернатора Миколою Дейсаном у автівці "Фольксваген Туарег", що належить облдержадміністрації. Машина Шелудченко, 600-й "Мерседес", стояла поруч, біля "Туарега".

Потім Шелудченко, її заступник Ігор Гундич, Микола Дейсан, директор міського тролейбусно-трамвайного управління Віктор Зубрицький та керівництво страйкуючих пішли на переговори у диспетчерську кімнату.

Кореспондента "ГПУ" туди не впустили, розмовляли за зачиненими дверима. Мера біля входу очікував великий натовп.

- Дайте відповідь на запитання: мені сідати голодному за кермо? - крикнув Вірі Шелудченко з натовпу худий і лисий водій, вбраний у джинсову куртку, коли та вийшла з приміщення.

Мер опустила голову.

Робітники розійшлися по обіді. 17 червня люди знову не вийшли на роботу. Попри запевнення влади, що в другій половині дня на рахунок підприємства надійде 1 млн 200 тис грн з міського бюджету. Їх мали направити на виплату боргу. Учора тролейбуси та трамваї теж не виїхали на житомирські вулиці.

У місті говорять, що причиною зубожіння комунального транспорту стали маршрутки приватних перевізників. І що більшість цих фірм належить меру Вірі Шелудченко.

- Справді, мер причетна до цих маршруток, які витісняють комунальний транспорт. Ці маршрутки їздять там, де й тролейбуси. Як я знаю, в Києві найбільш прибуткові маршрути віддали комунальним транспортним господарствам. А в нас навпаки - приватним. Також на керівництво тролейбусно-трамвайним управлінням призначили абсолютно не професійних людей, які не мають ніякого відношення до транспорту. Вважаю, Шелудченко після цієї історії має піти у відставку, - каже "ГПУ" депутат Житомирської міської ради Володимир Тітов, 40 років.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Житомирі страйкують тролейбуси і трамваї ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути