четвер, 21 січня 2010 16:21

У Великій Британії собаки змагаються за найдовший стрибок (ФОТО)

У Великій Британії все більшої популярності набувають змагання серед собак зі стрибків у довжину, повідомляє The Telegraph.

Зазвичай змагання виглядають наступним чином: власник тварини  підкидає іграшку або тенісний м"ячик над великим басейном з водою. Собака спочатку біжить по трампліну, а коли опиняється на кінці дошки - підстрибує і намагається зловити іграшку. Перемагає той, хто стрибне як найдалі.


Стрибки вимірюються за допомогою електроніки. Під час змагань у басейні увесь час перебуває інструктор, який допомагає собакам вибратись з води.

За словами організатора змагань Антона Віттера, у них завжди весело і шумно, а дітлахи люблять сидіти до басейну якнайближче - щоб ставати мокрими від бризків.

Найкраще стрибають представники схрещених порід - у них сильніший інстинкт і довші ноги.

Деякі собаки стрибають у воду одразу, але більшість - лише коли отримують наказ. Щоправда іноді тварини в останній момент передумують і замість того, щоб стрибнути - падають у воду.

У минулорічних змаганнях взяли участь 700 домашніх улюбленців. Переможцем став лабрадор Даш, який стрибнув на вдовжину на 8,5 м. Це не набагато менше за людський рекорд - 9м.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Великій Британії собаки змагаються за найдовший стрибок (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути