субота, 20 лютого 2021 12:23

У трьох областях на тиждень зачинять кафе і ресторани

У трьох областях на тиждень зачинять кафе і ресторани
В Івано-Франківській, Чернівецькій та Закарпатській областях через зростання кількості нових хворих на коронавірус на тиждень зачинять кафе і ресторани. Також на Прикарпатті розгортають карантинні блокпости і запроваджують особливий режим в'їзду та виїзду з області. Фото: REUTERS

В Івано-Франківській, Чернівецькій та Закарпатській областях через зростання кількості нових хворих на коронавірус на тиждень призупинять роботу розважальної інфраструктури і всіх закладів громадського харчування.

Про це заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко у програмі "Свобода слова Савіка Шустера".

"Якщо проаналізувати спалахи, які є у Чернівецькій, Івано-Франківській, Закарпатській областях, - це три області з критичним зростанням кількості випадків, то ми можемо чітко відслідкувати, що це маршрути, пов'язані з масовим пересуванням у туристичному бізнесі. Тому ТЕБ та НС на місцевому рівні в середу було прийнято рішення на тиждень призупинити роботу розважальної інфраструктури і всіх закладів громадського харчування", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Прикарпаття привезли мобільний госпіталь для хворих на Covid-19

Також на Прикарпатті розгортають карантинні блокпости і запроваджують особливий режим в'їзду та виїзду з області. Стан здоров'я подорожуючих будуть моніторити. І, в разі потреби, доправлятимуть у медзаклади. Про це йдеться у протоколі позачергового засідання Івано-Франківської регіональної комісії ТЕБ і НС від 19 лютого.

Зазначено, що на території області працюватимуть 16 карантинних пунктів, з яких 5 – у цілодобовому режимі: в Івано-Франківську – на автошляху Н-10, біля АЗС, на автошляху Н-09 біля ресторану "Лелеч" та у селі Черніїв. У Надвірнянському районі блокпости виставляють у селищі Делятин та у селі Яблуниця на дорозі Н-09.

Відомо, що найбільше зростання захворюваності на коронавірусну інфекцію реєструють в Івано-Франківську, Коломийському та Надвірнянському районах.

За останню добу в Україні виявили 6295 нових хворих на коронавірус. Загалом станом на ранок 20 лютого маємо 1 299 967 лабораторно підтверджених випадків Covid-19. Найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована в Івано-Франківській (738), Вінницькій (554), Чернівецькій (522), Львівській (420) областях та Києві (415).

Зараз ви читаєте новину «У трьох областях на тиждень зачинять кафе і ресторани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути