пʼятниця, 11 серпня 2006 18:54

У Тайвані виявили 15 тонн мертвої риби

 

На поверхні річки Тамсуї, що протікає поряд з тайванською столицею містом Тайбей, виявили до 15 тонн мертвих змієголовів, азіатських хижих риб, які мешкають в цих місцях.

Чиновники припускають, що риба могла померти через брак кисню у воді, спричинений найсильнішим за останні 50 років тайфуном "Саомай", що обрушився на східне побережжя Китаю. Його жертвами стали вже 11 людей.

– Стільки загиблої риби - це попередження, що екосистема не в порядку. Це означає, що з якістю води щось не те, - впевнений Лін Хсен-Ченг, співголова Партії зелених Тайваню. Він закликав якнайшвидше з"ясувати причини цього явища.

Від загиблої риби вже з"явився характерний гнилий запах, однак керівництво Тайбею запевняє, що мертві змієголови не становлять загрози здоров"ю городян. Необхідно зібрати всю рибу і провести лабораторні аналізи на предмет виявлення причин її загибелі, каже Янг Цзи-Хонг, замдиректор департаменту захисту навколишнього середовища.

На думку Хсен-Ченга, з приходом тайфуну температура води підвищилася до аномальних показників, через що кисневий баланс у воді порушився. Це стало причиною масової загибелі риби. За іншою версією, вода була забруднена відходами виробництва або шторм спровокував зміни в її складі, повідомляє Newsru.com.

Зараз ви читаєте новину «У Тайвані виявили 15 тонн мертвої риби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути