понеділок, 26 квітня 2010 14:18

У світі закінчуються алмази

У світі закінчуються алмази

Запаси алмазів у світі вичерпуються.  До такого висновку дійшла найбільша алмазодобувна корпорація De Beers, що  володіє алмазними родовищами в Африці. Вона скорочує виробництво, чекаючи, що ціни на цей дорогоцінний камінь почнуть рости.

У найближчі роки світ може зіштовхнутися з нестачею алмазів. Найбільша в світі алмазодобувна корпорація De Beers, заявивши про виснаження світових запасів цього дорогоцінного каменю, скорочує виробництво і продовжує термін виробки шахт, пише Financial Times.

Як заявив керівний директор компанії Гарет Пенні, після 2011 року компанія добуватиме 40 млн каратів щороку, в той час як в 2008 році, наприклад, цей показник становив 48 млн каратів.

Алмаз — безбарвний прозорий мінерал. Належить до дорогоцінних каменів, є найтвердішою з відомих речовин. Алмази можуть бути як природними, так і синтетичними. Найбільші родовища алмазів розташовані в Південній Африці та в Якутії. Останнім часом алмази почали одержувати штучно при дуже високих тисках і високій температурі. Про походження, і вік алмазів досі не має точних наукових даних. Більшість учених припускають, що атоми вуглецю під великим тиском і на великійй (приблизно 200 км) глибині формують кубічну кристалічну решітку - власне алмаз. Камені виносить на поверхню вулканічна магма.

News2ru
Зараз ви читаєте новину «У світі закінчуються алмази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути