Ексклюзиви
середа, 17 жовтня 2018 09:10

У світі відзначають Міжнародний день боротьби з бідністю

У світі відзначають Міжнародний день боротьби з бідністю
Серед спеціалістів на сьогодні існує декілька підрахунків бідності. Фото:i1.wp.com

Історія проведення Міжнародного дня боротьби за ліквідацію бідності починається 17 жовтня 1987-го.

Того дня понад 100 тис. людей зібралися на площі Трокадеро в Парижі, - пише "Укрінформ".

На цій площі 1948-го підписали Загальну декларацію прав людини, щоб віддати данину пам'яті жертв бідності, насильства і голоду.

Присутні заявили, що бідність є порушенням прав людини, і підтвердили необхідність спільними зусиллями досягати дотримання цих прав. Відповідні заяви були вибиті на пам'ятному камені, відкритому того ж дня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яскраві кольори посуха та злидні: як виглядають будні жителів Бангладешу

З того часу кожного року люди різних рас, переконань, станів і соціального походження збираються 17 жовтня, щоб підтвердити незмінність своєї позиції та продемонструвати солідарність із незаможними. Такі ж пам'ятні камені були відкриті в багатьох країнах світу, і вони є місцем збору для проведення Дня. Один із таких каменів знаходиться у саду Центральних установ ООН, і саме біля нього проводиться щорічна урочиста церемонія, організована Секретаріатом ООН у Нью-Йорку.

Тема Міжнародного дня боротьби за ліквідацію бідності 2018-го – "Спільна робота із найбільш вразливими верствами населення на благо створення інклюзивних спільнот для забезпечення прав і гідності для всіх". Вона вказує на важливість захисту прав людини, особливо вразливих верств населення, та взаємозв'язок забезпечення прав і свобод громадян і боротьби з бідністю.

Серед спеціалістів на сьогодні існує декілька підрахунків бідності. Наприклад, Всесвітній банк встановив, що нині міжнародна межа бідності становить 1 дол. 90 центів на день. Нині на цю суму живе близько 10% населення планети, і майже половина найбідніших людей проживає в країнах Африки.

Рівень бідності за немонетарним критерієм - доступ населення до благ і послуг - минулого року зріс до 27%, йдеться в звіті Рахункової палати України. Більше половини українців не можуть дозволити собі відпочивати разом із родиною хоча б упродовж одного тижня на рік.

Зараз ви читаєте новину «У світі відзначають Міжнародний день боротьби з бідністю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути