четвер, 13 серпня 2009 20:40

У суперечці з Китаєм СОТ підтримала США

У суперечці з Китаєм СОТ підтримала США
Світова організація торгівлі задовольнила скаргу США на Китай щодо обмежень на імпорт медіапродукції, що існують в КНР. Про це пише The New York Times. СОТ зажадала допустити американських музичних, ігрових і кінопродюсерів безпосередньо на китайський ринок, минувши обов"язкових зараз посередників.

Разом з тим, це рішення не означає, що китайські споживачі дістануть більший доступ до американської медіапродукції. Вердикт СОТ ніяк не відіб"ється на квотах за допустимим обсягом іноземної продукції (у Китаї дозволено до прокату тільки 20 зарубіжних фільмів на рік), а також на китайській цензурі.

Представники США вітали рішення СОТ, пояснивши, що нові правила допоможуть американською медіаіндустрії успішніше конкурувати в Китаї з місцевими піратами, що тримають велику частину ринку відео і аудіопродукції.

Китайська сторона, у свою чергу, висловила "співчуття" з приводу вердикту СОТ. Пекін не виключив подачі апеляції на це рішення.

Варто відмітити, що за останній рік СОТ ухвалювала вже два рішення, направлених проти КНР. Так, організація визнала незаконними високі податки на імпортовані автозапчастини, а також зажадала активнішої боротьби з контрафактною продукцією. У обох випадках китайська влада фактично проігнорувала вимоги організації, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У суперечці з Китаєм СОТ підтримала США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути