Ексклюзиви
понеділок, 09 квітня 2012 13:47

У Сумській області інвестор побудував овочесховище на 10 тисяч тонн

 

У Недригайлівському районі Сумської області 15 травня 2012 року планується ввести в експлуатацію овочесховище потужністю 10 тисяч тонн. Воно буде призначено для зберігання картоплі, моркви і капусти. Компанія "Агробізнес ТСК" інвестувала в будівництво об'єкта понад 40 мільйонів гривень. Найближчим часом підприємство за своєю власною ініціативою планує розпочати роботи по зведенню ще одного десятитисячника.

Крім Недригайлівського району в 2012 році в області планується почати будівництво аналогічних об'єктів в Краснопільському та Сумському районах. Таким чином, в нинішньому році Сумщина почне будівництво нових овочесховищ загальною потужністю 430 тисяч тонн.

За словами губернатора Сумщини Юрія ЧМИРЯ, відкриття подібних об'єктів стабілізує і значно покращує продовольче забезпечення регіону, що дає можливість забезпечити овочами високої якості як жителів Сумщини, так і бюджетні установи, зокрема, дитячі садки, школи, лікарні.

Будівництво нових овочесховищ на території Сумської області обумовлено також небувалим підвищенням врожайності - в 2011 році на Сумщині зібрано 1,1 млн тонн картоплі і 190 тисяч тонн овочів. За інформацією управління агропромислового розвитку Сумської ОДА, в 2012 році регіон має намір зберегти показники минулого року.

У 2011 році Сумщина зібрала рекордний урожай зерна - 2,5 мільйона тонн. Для того, щоб забезпечити якісні умови зберігання врожаю, в минулому році на Сумщині було введено в експлуатацію 3 елеватора загальною потужністю 100 тисяч тонн. У 2012 році планується побудувати кілька зерносховищ на півмільйона тонн, до 2015 року область буде забезпечена потужностями для зберігання 2,6 мільйона тонн зернових.

Будівництво та відкриття сертифікованих сховищ - одна з умов продовольчої безпеки регіону, стверджують в Сумській ОДА. Для того, щоб забезпечити жителів області продуктами харчування власного виробництва, в регіоні збільшують посівну площу, розширюють потужності для зберігання та переробки врожаю, налагоджують систему реалізації продукції.

Зараз ви читаєте новину «У Сумській області інвестор побудував овочесховище на 10 тисяч тонн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути