Ексклюзиви
неділя, 29 вересня 2013 14:30

У Стародавній Олімпії урочисто запалили вогонь
5

Фото: Фото: Reuters

Вогонь запалили відповідно до традиції - від сонячних променів у Храму Гери в Олімпії, де у восьмому столітті до нашої ери зародилися Олімпійські ігри. 21 акторка, що зображували жриць, провели спеціальну церемонію. Після театральної постановки одна з них - Протіеріа - запалила вогонь за допомогою параболічного дзеркала, що фокусує промені сонця.

Урочистий ритуал поклав початок естафеті олімпійського вогню "Сочі 2014". Вона пройде по більшій частині континентальної Греції: від Стародавньої Олімпії до Афінського Акрополя.

Зі спортсменів першим олімпійський факел отримав грецький лижник Янніс Антоніу, а першим російським факелоносцем став форвард збірної Росії з хокею Олександр Овечкін.

Серед факелоносців грецького етапу естафети будуть також олімпійський чемпіон гімнаст Іоанніс Меліссанідіс, срібний олімпійський призер у стрибках у висоту Нікі Бакоянні, володар бронзової олімпійської медалі у стрибках з жердиною Георгіос Рубаніс. Будуть в Греції та російські факелоносці: кілька школярів з Якутії пробіжать групою зі Стародавньої Олімпії.

5 жовтня факел передадуть делегації оргкомітету "Сочі 2014" і перевезуть до Москви, де 7 жовтня стартує 123-денний російський етап естафети вогню, який завершиться в Сочі 7 лютого, в день відкриття Ігор.

Зараз ви читаєте новину «У Стародавній Олімпії урочисто запалили вогонь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути