субота, 02 червня 2007 10:29

У США звільнений лікар, який допоміг померти 130 пацієнтам

У США в п"ятницю вийшов з в"язниці патологоанатом Джек Кеворкян, відоміший під прізвиськом "Доктор Смерть". 8 з половиною років тому його засудили за те, що він допоміг смертельно хворій людині піти з життям - дії медика були класифіковані як вбивство.

Вийшовши з в"язниці Lakeland в містечку Coldwater штату Мічіган, 79-річний Кеворкян заявив, що це "один з найщасливіших моментів в його житті". Роки, проведені в ув"язненні, не вплинули на його переконання в тому, що у людини є право на смерть, сказав Кеворкян.

Під час процесу "Доктор Смерть" себе винним не визнав. Більше того, він заявив, що сприяв в здійсненні евтаназії 130 пацієнтам в 1990-і роки. Проте не всі, хто просив його допомогти піти з життя, були смертельно хворими, встановив суд і звинуватив його у вбивстві другого ступеня.

По цьому звинуваченню передбачається санкція від 10 до 25 років тюремного ув"язнення. Комісія з помилування вирішила випустити скандально відомого лікаря у зв"язку з погіршенням здоров"я. Члени комітету врахували і вік засудженого - Кеворкяну зараз 79, і він навряд чи може представляти загрозу для суспільства.

Кеворкян раніше пообіцяв, що більше не допомагатиме кому-небудь піти з життя. Проте він наполягає, що евтаназія повинна бути узаконена, обіцяючи працювати в цьому напрямі, але "в рамках закону", повідомляє NEWSru.


Зараз ви читаєте новину «У США звільнений лікар, який допоміг померти 130 пацієнтам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути