четвер, 11 грудня 2008 08:48

У США учені створили нове біопаливо на основі спирту

Каліфорнійський Університет в Лос-Анджелесі повідомив про створення технології виробництва принципово нового вигляду біопалива, заснованого на етанолі (спирті). Нове пальне може бути виготовлене з допомогою всім відомої хвороботворної бактерії - кишкової палички.

Нове паливо було створене із застосуванням генної інженерії. В результаті, нове біопаливо так само калорійне, як традиційний бензин - спалювання звичайного етанолу дозволяє виготовляти на 30% менше енергії, ніж спалювання бензину. Крім того, на відміну від етанолу, для транспортування і розподілу нового пального може використовуватися наявна "бензинова" інфраструктура: трубопроводи і АЗС. Річ у тому, що це паливо не абсорбує воду так само швидко, як спирт, повідомляє "Дело".

У США вже діють декілька компаній, які виготовляють або в найближчій перспективі збираються почати виробництво нового вигляду палива на основі етанолу (з них найбільш відомий бутанол). Одна з цих компаній (називається Ls9) також використовує для цих цілей кишкову паличку, яка, проте, діє принципово іншим способом (учені видозмінили спосіб, за допомогою якого ця бактерія виробляє жирні кислоти). Каліфорнійський Університет в Лос-Анджелесі використовував інший підхід, внісши зміни в механізм виробництва амінокислот.

Зараз ви читаєте новину «У США учені створили нове біопаливо на основі спирту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути