середа, 22 липня 2009 09:47

У США розкритикували кандидата Обами у головлікарі через зайву вагу

У США розкритикували кандидата Обами у головлікарі через зайву вагу
Рішення президента Барака Обами призначити на пост головного державного лікаря США Регіну Бенджамін викликало різку критику у багатьох американців. Негативна реакція, висловлена переважно в інтернет-щоденниках (блогах) пояснюється вельми несподівано. Практично ніхто не оспорює заслуг афроамериканки, яка зуміла заснувати лікарню для бідних в зруйнованій ураганом "Катріна" Алабамі. Невдоволення викликає пишна фігура кандидата на високу посаду, повідомляє телеканал ABC, на який посилається РІА Новості.

На думку блогерів, зайва вага у головного лікаря країни "може послужити поганим прикладом" в країні, страждаючій від ожиріння. Недавно центри з контролю і профілактики захворювань при Мінохоронздоров"я США в спеціальній доповіді повідомили, що кількість дорослих американців, страждаючих від ожиріння, збільшилася з 25,6% населення в 2007 році до 26,1% в 2008.

"Говорять ще, що президент Обама до цих пір палить. Нам потрібні ролеві моделі, які, для того, щоб бути справжніми ролевими моделями, намагаються бути лідерами в поліпшенні здоров"я і зміні образу життю", - заявив професор медицини і клінічного харчування медичного центру університету Кентуккі Джеймс Андерсон.

Знайшлися, втім, у Бенджамін і захисники - зокрема, із заявою на її підтримку виступила Національна Асоціація з розвитку терпимості відносно зайвої ваги.

"Упевнена в собі, пишнотіла жінка з широкою душею як сімейний лікар Америки могла б послужити поліпшенню системи охорони здоров"я більше, ніж худосочна глава Мінохоронздоров"я Кетлін Себеліус. Приємно знати, що лікарі теж б"ються із зайвою вагою - і не дивлячись на цей недолік ведуть повноцінне і активне життя", - пише в своєму блозі Френсіс Кісслінг.

Зараз ви читаєте новину «У США розкритикували кандидата Обами у головлікарі через зайву вагу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути