четвер, 04 червня 2009 08:59

У США ледь не повторилася трагедія лайнера Air France

У США ледь не повторилася трагедія лайнера Air France
У американському штаті Каліфорнія літак авіакомпанії Southwest Airlines благополучно приземлився в міжнародному аеропорту Окленда після того, як в нього ударила блискавка.

Літак, що злетів о 6:30 ранку в середу, прямував з Окленда в Бурбанк. за словами представниці аеропорту Розмарі Барнс, майже відразу після зльоту екіпаж літака повідомив наземних диспетчерів, що в повітряне судно влучила блискавка.

Командир літака ухвалив рішення розвернути літак назад в аеропорт, оскільки в авіакомпанії його повідомили, що в Окленді є їхній центр технічного обслуговування. Командир не почав оголошувати пасажирам про надзвичайну ситуацію на борту.

В результаті літак благополучно приземлився в аеропорту, ніхто з пасажирів або членів екіпажу не постраждав. На борту знаходилися 53 людини.

Літак пройшов огляд в центрі технічного обслуговування, ніяких пошкоджень виявлено не було і незабаром, як очікується, він буде знов допущений до експлуатації. За словами представників авіакомпанії Southwest Airlines, удари блискавок в літак - звичайне явище, і літаки побудовані так, щоб блискавка не могла пошкодити його.

Відзначимо, що недавня авіакатастрофа літака A330-200 компанії Air France, за однією з версій, також пов"язана з ударом блискавки.

Літак, на борту якого були 228 людей, вилетів з Ріо-де-Жанейро в неділю 31 травня і повинен був через декілька годин приземлитися в паризькому аеропорту імені Шарля де Голля, проте зв"язок з лайнером був втрачений через чотири години після вильоту. Через два дні уламки літака були знайдені в Атлантиці.

Згідно з припущеннями, літак потрапив над Атлантикою в сильний грозовий фронт, в нього могла ударити блискавка і вивести з ладу електросистему. Основною версією катастрофи є різка розгерметизація. Ведеться розслідування трагічного інциденту, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «У США ледь не повторилася трагедія лайнера Air France». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути