пʼятниця, 19 травня 2006 14:45

У США хочуть заборонити одностатеві шлюби

У США можуть заборонити одностатеві шлюби. Відповідну конституційну поправку більшістю голосів схвалив Юридичний комітет Сенату США.

За поправку, яка передбачає заборону в усіх 50 штатах легально визнавати шлюби між людьми однієї статі, проголосували десять членів комітету - республіканці. Проти виступили вісім сенаторів-демократів.

У тексті поправки мовиться, що "офіційний шлюб в США можливий лише між чоловіком і жінкою". Тепер ця поправка піде на розгляд до американського Сенату, де в червні відбудеться голосування. Її мають схвалити дві третини складу нижньої палати і три чверті губернаторів штатів.

Відзначимо, що ця поправка, направлена проти одностатевих шлюбів в США, викликала вельми неоднозначну реакцію серед громадськості країни.,

Раніше, дочка віце-президента США Діка Чейні, яка відома своєю нетрадиційною сексуальною орієнтацією, розкритикувала президента країни Джорджа Буша за ідею заборони одностатевих шлюбів.

В ефірі Fox News 37-річна Мері Чейні сказала, що ідея внесення поправки до конституції, яку активно підтримувала Республіканська партія під час виборчої кампанії 2004 року і яку зараз продовжують просувати багато консерваторів, не несе нічого хорошого.

-Я думаю, що дана поправка - це прописання дискримінації в конституцію країни, - сказала вона.

Чейні, яка в 2004 році працювала в передвиборній команді свого батька, додала, що вона тоді трохи не відмовилася від участі в роботі через розбіжності в цьому питанні.

За матеріалами: Newsru.com., Обозреватель.

Зараз ви читаєте новину «У США хочуть заборонити одностатеві шлюби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути