неділя, 08 березня 2020 12:57

У справі збитого Боїнгу можуть з'явитись нові підозрювані

У справі збитого Боїнгу можуть з'явитись нові підозрювані
Нідерланди відхилили запит Москви про передачу Росії права судити трьох російських громадян, визначених в якості підозрюваних у причетності до катастрофи рейсу MH17. Фото: ДВ

Відповідальна за роботу зі ЗМІ у справі МН17 суддя Йоланде Вейннобел не виключає, що до процесу можуть бути залучені нові матеріали і нові підозрювані.

"Прокуратура передала нам багато матеріалів. Зараз справа набагато об'ємніша, ніж це було в листопаді. Питання полягає в тому, чи ці матеріали повні, завершені. У понеділок на це питання буде відповідати суддя. Якщо він вважатиме, що файл – завершений, на цій підставі він може ухвалити рішення про розгляд справи. Але це не означає, що до файлу не можуть бути додані нові матеріали", - зазначила суддя в інтерв'ю "Інтерфаксу".

За її словами, направляти додаткові документи може як прокурор, так і адвокати підозрюваних.

Самі матеріали будуть розглядатися тоді, коли справа буде в роботі, після завершення розслідування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ООН офіційно повідомила про початок суду щодо катастрофи МН17

Крім того, прокуратура може вирішити, що є достатньо доказів для притягнення до відповідальності нових підозрюваних. Разом з тим, як прокурор, так і суд можуть ухвалити рішення, чи залучати до відповідальності нових підозрюваних в рамках цієї ж справи, або відкривати окрему.

Відомо, що перше судове слухання у справі Нідерландів проти трьох російських підозрюваних і одного українця призначено на 9 березня. Четверо фігурантів справи можуть бути заочно засуджені відповідно до законодавства Нідерландів.

Нідерланди відхилили запит Москви про передачу Росії права судити трьох російських громадян, визначених в якості підозрюваних у причетності до катастрофи рейсу MH17 Malaysia Airlines в 2014 році.

17 липня 2014 року Boeing 777, що слідував рейсом MH17 "Малайзійських авіаліній", зазнав аварії над Донбасом. На його борту перебувало 298 осіб, всі вони загинули. Більшість жертв - громадяни Нідерландів.

Зараз ви читаєте новину «У справі збитого Боїнгу можуть з'явитись нові підозрювані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути