Ексклюзиви
понеділок, 29 жовтня 2007 12:23

У список ста геніїв сучасності потрапив українець

Відповідно до дослідження, найбільша кількість сучасних геніїв доводиться на США - в опублікованому в понеділок списку їх 43. На другому місці британці - 24 людини. Також в рейтингу є представники ЮАР, Бразилії, Китаю, Ірану, Японії, Ірландії, Польщі, Німеччини, Канади, Філіппін, В"єтнаму, Іспанії, Голландії, Індії, Нової Зеландії, Австралії і Норвегії. Від України в сотню геніїв потрапив український художник і скульптор Іван Марчук.

Троє росіян увійшли до списку ста геніїв, що нині живуть, складеного консалтинговою компанією Synectics. Геніями визнані математик Григорій Перельман, що зайняв в рейтингу дев"яте місце, шахіст Гарі Каспаров з 25 місцем і творець найвідомішого в світі автомата Михайло Калашніков, що опинився на 83 рядку. Перше місце списку розділили швейцарський хімік Альберт Хоффман і британський комп"ютерний геній Тім Бернерс-лі. Хоффман, якому зараз 101 рік, відомий широкій публіці як винахідник ЛСД, а Бернерс-лі - як один з винахідників мережі Інтернет.

У списку геніїв значиться 15 жінок, зокрема творець "Гарі Поттера" Джоан Роулінг і актриса Міряв Стріп. Немало тут і людей, причетних до поп-культури, наприклад, музиканти Пол Маккартні і Девід Боуї, режисер Квентін Тарантіно, письменник Стівен Кінг. Геніями визнані також Далай-Лама, Нельсон Мандела і Осама бен Ладен, професія якого позначена словом "ісламіст".

Рейтинг ста геніїв сучасності складений компанією Synectics на основі багатоступеневого дослідження, проведений влітку 2007 року, повідомляє газета The Telegraph.

Зараз ви читаєте новину «У список ста геніїв сучасності потрапив українець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути