четвер, 08 жовтня 2009 09:41

У Спілберга і Ющенка однакові медалі

У Спілберга і Ющенка однакові медалі

Голлівудський режисер, сценарист і продюсер Стівен Спілберг в четвер отримає з рук Білла Клінтона престижну неурядову нагороду - "Медаль Свободи". Національний конституційний центр США, що заснував медаль, вирішив відзначити кінематографіста за "художню і особисту прихильність справі захисту прав людини".

62-річний Стівен Спілберг двічі за свою кар"єру був удостоєний премії "Оскар": у 1994 році за "Список Шиндлера" і в 1999 році за "Врятувати рядового Райана". Тричі він отримував "Золотий глобус", один раз - премію Британської академії кіно і телевізійних мистецтв BAFTA.

Журнал Time назвав Спілберга одним з сотні найвпливовіших людей сторіччя. Видання Life вважає його "найбільш значущою людиною свого покоління". Журнал Forbes поставив Спілберга на сьоме місце в списку найвпливовіших знаменитостей.

"Медаль Свободи" була заснована в 1988 році. Її щорічно присуджує незалежний Національний конституційний центр у Філадельфії, головою якого є екс-президент Джордж Буш-старший. Філадельфійську медаль не слід плутати з Президентською медаллю свободи - вищою громадянською нагородою США.

У різні роки медаль отримували Нельсон Мандела, Джиммі Картер, Віктор Ющенко, Кофі Аннан, Лех Валенса. У 2006 році нагороди удостоїлися Джордж Буш-старший і Білл Клінтон. У 2007 році нагороду отримав музикант Боно, який активно бореться з бідністю і хворобами в Африці. Минулого року "Медаль Свободи" вручили першому президентові СРСР Михайлу Горбачову за внесок в закінчення холодної війни і у зв"язку з 20-річчям падіння Берлінської стіни, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «У Спілберга і Ющенка однакові медалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути