вівторок, 19 січня 2010 09:43

У Сомалі піратські клани почали війну через рекордний викуп

У Сомалі піратські клани почали війну через рекордний викуп

Конфлікт між піратами з приводу розподілу рекордного викупу, отриманого ними за звільнення грецького супертанкера "Маран Сентаурус", переріс в збройне протистояння між кланами бандитів. Про це 18 січня повідомило AFP.

Очевидці з села Харадхере, відомому лігві піратів на узбережжі Сомалі, в порту якого утримувався захоплений танкер, розповіли агентству, що впродовж всього дня протиборчі угруповання вели запеклий бій. Пірати намагались вирішити питання про розподіл отриманих за танкер грошей.

За словами місцевих жителів, життя в селі повністю паралізоване, чутні кулеметні постріли, на вулицях лежать тіла убитих піратів.

Як пояснив в бесіді з AFP Абді Яру, член одного з місцевих бандитських угруповань, бій йде між двома піратськими кланами, які не змогли поділити таку крупну здобич.

За словами іншого місцевого жителя, в перестрілці один пірат був убитий, ще двоє отримали поранення. Повідомляється, що жертв може бути значно більше.

"Маран Сентаурус" з 275 тисячами тонн нафти на борту потрапив до рук піратів в листопаді 2009 року. Супертанкер, що перевозив нафту на 150 мільйонів доларів, захопили дев"ять озброєних піратів на двох моторних човнах.

17 січня 2010 року стало відомо про те, що пірати отримали за танкер найбільший в своїй історії викуп - близько 7 мільйонів доларів. Коли гроші були скинуті на борт утримуваного піратами судна, між бандитами розгорілася суперечка про поділ здобичі, яка потім перейшла в перестрілку. Через це танкер був звільнений лише через добу після отримання піратами грошей.

Лента.ру

Зараз ви читаєте новину «У Сомалі піратські клани почали війну через рекордний викуп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути