понеділок, 02 листопада 2009 16:50

У січні Україну накриє друга хвиля епідемії

У січні Україну накриє друга хвиля епідемії

Український центр грипу і респіраторних інфекцій Міністерства охорони здоров"я спрогнозував, що друга хвиля епідемії грипу чекає на Україну в січні-лютому 2010 року.

Про це заявив директор Українського центру грипу Олександр Гриневич.

Він висловив сподівання, що для ефективної боротьби з хворобою МОЗ протягом листопада зареєструє дві вакцини від свинячого грипу А/H1N1.

"Зараз на реєстрації перебуває 2 вакцини проти пандемічного грипу. Я сподіваюся, що реєстрація буде в листопаді, і ми зможемо вакцинувати людей цією вакциною", - відзначив Гриневич.

Він не уточнив назви препаратів і їхню орієнтовну вартість, зазначивши тільки, що один із препаратів був вироблений у Канаді, а другий - у Росії. Гриневич, у той же час, висловив надію, що в майбутньому Україна вироблятиме такі вакцини.

"На жаль, в Україні немає свого виробництва (вакцини) на сьогоднішній момент. Дуже складна технологія і дуже складний процес виробництва. Я думаю, що в наступні роки ми матимемо таку можливість і матимемо свою вакцину", - запевнив директор Центру грипу.

У цілому Гриневич вказав на важливість своєчасної вакцинації населення з метою запобігання захворюваності на грип, друга "хвиля" якого очікується в січні-лютому 2010 року.

Нагадаємо, від епідемії грипу в Україні вже померли 67 людей. Встановлено, що 22 людини померли від свинячого грипу. Інші випадки, за інформацією МОЗ, перевіряються, але теж схожі на вірус А/H1N1.

В той же час, прем"єр Юлія Тимошенко запевнила, що в Україні є епідемія звичайного грипу та окремі випадки грипу свинячого.

За матеріалом ТСН

Зараз ви читаєте новину «У січні Україну накриє друга хвиля епідемії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути