пʼятниця, 15 травня 2009 08:25

У шкільну програму Венесуели включили Маркса, Че Гевару і Чавеса

У шкільну програму Венесуели включили Маркса, Че Гевару і Чавеса
Президент Венесуели Уго Чавес затвердив "Національний революційний план читання". Чавес заявив, що розглядає читання як спосіб змінити свідомість читача, і що література тільки тоді є мистецтвом, коли служить боротьбі з соціальною нерівністю.

Прочитання книг, що увійшли до затвердженого списку, стане обов"язковим для вивчення у венесуельських школах. Зокрема, школярам доведеться читати працю "Венесуельський соціалізм і партія", написану міністром фінансів країни Алі Родрігесом, а також твір під назвою "Чому я чавіст?".

Крім того, в список включені збірка промов самого Чавеса, праці Ернесто Че Гевари і його біографія, "Маніфест комуністичної партії" Карла Маркса і книги під назвами "Теорія ідеології" і "Код Чавеса".

Президент країни поклопотався і про те, щоб читання розвивало смак і розважало венесуельських школярів. Для цих цілей в список були включені любовні листи, які національний герой Венесуели, борець за звільнення іспанських колоній в Південній Америці Симон Болівар писав своїй коханій Мануеле Саенс.

У січні ЗМІ повідомляли, що президент Венесуели став колумністом відразу декількох газет. "Стрічки Чавеса" - так називаються колонки - повинні стати ще одним знаряддям в ідеологічній війні, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У шкільну програму Венесуели включили Маркса, Че Гевару і Чавеса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути