понеділок, 03 січня 2011 12:42

У Севастополі затонув ракетний катер ВМС України (ФОТО)

У Севастополі затонув ракетний катер ВМС України (ФОТО)

У Севастополі в Стрілецькій бухті затонув ракетний катер Умань Військово-морських сил України, який був списаний у 2008 році, передає РІА Новий регіон із посиланням на автора енциклопедії Чорноморського флоту Андрія Бричевського.

Агентство відзначає, що, Бричевський на міському форумі Sevastopol.info повідомив, що ракетний катер Умань ВМС України (бортовий U152) був списаний у 2008 році і проданий на метал приватній фірмі.

Як передає агентство, у цьому ж році корпус ракетного катера був відігнаний до причалів приватної фірми з демонтажу суден біля західного берега бухти Стрілецької.

РІА Новий регіон повідомляє, що ще в кінці 2010 року корпус продовжував перебувати біля причалу, проте в перші дні нового року жителі Севастополя виявили, що колишній бойовий корабель затонув на місці тривалого відстою на глибині близько 10 метрів.

Нагадаємо, 17 вересня на середньому десантному кораблі "Кіровограді" несподівано здетонував артбоєприпас. Четверо військовослужбовців були госпіталізовані у важкому стані.

Вибух стався під час бойових стрільб по наземних цілях, які проходили ввечері у п'ятницю на кримському полігоні "Опук" в рамках навчань "Взаємодія-2010".

Причиною вибуху снарядів на "Кіровоградi" ВМС України став людський фактор, оскільки при стрілянині використовувалися снаряди, що були простроченими.

Зараз ви читаєте новину «У Севастополі затонув ракетний катер ВМС України (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути