пʼятниця, 29 травня 2015 08:52

У Севастополі пояснили, чому не задовольнили земельну "хотєлку" путінських байкерів

У Севастополі пояснили, чому не задовольнили земельну "хотєлку" путінських байкерів

"Спікер Законодавчих зборів" Севастополя Олексій Чалий розповів, чому парламент виступив проти видачі в оренду земельної ділянки "Нічним вовкам" біля гори Гасфорта. На його думку, у відповідній постанові уряду міста є "порушення закону", а також "порушення здорового глузду".

Про це Чалий розповів в інтерв'ю "Коммерсанту".

"Ви бачили супровідну записку до постанови цього? Виділяти майже 3 кв. км землі під півтори сторінки "хотєлок" з підписом Хірург щонайменше дивно", - заявив Чалий.

Він пояснив, що сам колись отримував землю в Севастополі під меморіальний комплекс "35-я Берегова батарея", розробляв під це окремий проект і проводив громадські слухання.

"І цю землю я отримував для патріотичних цілей. "Нічні вовки" збираються проводити в тому числі платні акції, є певна комерційна складова. При тому наборі документів, який сьогодні є, видача в оренду 270 га землі - це неадекватно і має бути усунуто. І потрібно привести все у відповідність із законом. Нічого особистого", - уточнив він.

Спікер додав, що не забороняє членам мотоклубу проводити байк-шоу. "Якщо ми розберемося, яка територія для нього була задіяна, то побачимо, що вона ні в якій мірі не співвідноситься з цими 3 км", - вважає він.

Чалий не погодився з думкою, що байкери "заслужили цю землю". "Давайте всім почнемо за заслуги перед батьківщиною землю в Севастополі нарізати! У нас на мітингу 23 лютого 2014 було 30 тис. чоловік. Потрібно кожному дати по ділянці? Це не підхід. Закон є закон", - пояснив свою позицію спікер.

На питання, чи було доручення президента Росії з приводу видачі землі "Нічним вовкам" Чалий відповів: "Доручення президента - це офіційний документ, який має реєстраційний номер, публікується на сайті глави держави. Такого документа на сайті президента немає".

Нагадаємо, що цього тижня депутати Севастополя рекомендували владі міста анулювати припинене розпорядження уряду, і розробити концепцію розвитку території в районі гори Гасфорта, включаючи містобудівну та природоохоронну документацію, та забезпечити проведення по ним публічних слухань.

Байкери з невдоволенням сприйняли це рішення. Лідер "Нічних вовків" Олександр (Хірург) Залдостанов запропонував спікеру "дуель на будь-якій інформаційній площадці", щоб дати відповідь на "його брехню і некомпетенції".

Про те, що "Нічним вовкам" збираються передати в оренду зі знижкою 99,9% близько 266 га землі в Севастополі під будівництво "спортивно-патріотичного центру екстремальних видів спорту", ​​стало відомо в середині травня. Мова йде про ділянку на горі Гасфорта, де російський мотоклуб проводить байк-шоу з 2008 року. З 1977 року ця земля знаходиться в довгостроковій оренді у підприємства Балаклавське рудоуправління ім. Горького, яке входить до "Смарт-холдинг" українського олігарха Вадима Новинського.

Зараз ви читаєте новину «У Севастополі пояснили, чому не задовольнили земельну "хотєлку" путінських байкерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути