понеділок, 05 березня 2012 09:39

У Севастополі підприємці відвойовують пляжі у громади

У Севастополі підприємці відвойовують пляжі у громади

Напередодні, перший заступник глави Севастопольської міськдержадміністрації Сергій Савєнков під час об'їзду пляжів заявив, що всі комунальні пляжі будуть збережені і доступні для городян, незважаючи на постійні спроби їх рейдерського захвату. Про це повідомляє Iнтерфакс-Україна.

"Громада Севастополя повинна мати вільний доступ до моря і та комунальна територія, яка відведена під пляжі, повинна залишатися під пляжі, а не під розважальні заклади і якісь парковки", - сказав Савєнков після відвідин пляжів "Сонячний", "Пісочний", "Парк Перемоги" і "Кришталевий", де ведеться різного роду будівництво.

За твердженням першого заступника градоначальника, адміністрація добре знається на законності будівництва ООО "Пісочна бухта" в районі санаторію-профілакторію "Будівельник", що між пляжами "Пісочний" і "Сонячний".

"Для з'ясування ситуації задіяні всі необхідні структури адміністрації і міськради. Якщо будуть виявлені порушення, ми звернемося в прокуратуру, і організатори такого будівництва будуть притягнені до відповідальності. Головне завдання - зберегти пляжі "Сонячний" і "Пісочний" для севастопольців", - підкреслив Савєнков.

Такі ж правові норми будуть дотримані, за словами першого заступника губернатора, і в Парку Перемоги, де Севастопольський інститут банківської справи провадить, в районі пляжу, будівництво футбольного і волейбольного стадіонів.

"Забудовник перекопав паркову зону, знищив ряд зелених насаджень і ми зобов'язуємось відновити ці насадження, дорожнє покриття. Швидше за все, потрібно буде робити корегування проекту для того, щоб прогулянкову набережну відсунути від берегової межі і якомога більшою зробити пляжну зону. Щоб у людей було більше місця для відпочинку", - відзначив Савєнков.

Перший заступник глави адміністрації також вважає, що за комунальним підприємством "Впорядкування" має бути збережений пляж "Кришталевий" в існуючих межах. "Сьогодні забудовник на території, що належить комунальному підприємству, планує розмістити басейн, автостоянку, поставити ресторанні столики, тим самим зменшивши територію пляжу. Ми ж добиватимемося, щоб територія, як і раніше, відносилася до пляжу і була доступна всім відпочиваючим", - резюмував Савєнков.

У свою чергу керівник комунального підприємства "Благоустройство" Карп Булатов повідомив журналістам, що "коли будувалася багатоповерхова будівля на мисі "Кришталевий", було зруйновано будівлю площею 438 квадратних метри, в якій розміщувалася інфраструктура пляжу та рятувальної станції.

"Був укладений договір, що забудовник повинен нам передати адекватні площі для душових, туалетів, для рятувальників, для розміщення інвентаря. Термін вийшов, але питання не вирішене, тому питання вирішуватиметься шляхом переговорів або звертатимемося до суду", - сказав Булатов.

Відзначимо, що Крим, особливо ЮБК завжди представляв великий інтерес у сфері землеустрою через унікальні природні умови і близькість до моря. Як повідомлялося, із зміною влади в 2010 році на ЮБК нічого не змінилося із рейдерською забудовою узбережжя.

Зараз ви читаєте новину «У Севастополі підприємці відвойовують пляжі у громади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути