понеділок, 25 лютого 2008 08:32

У Сеулі відбулася інавгурація нового президента Південної Кореї

Офіційна церемонія вступу до посади нового президента Республіки Корея Лі Мін Бака проходить у понеділок у Сеулі.

66-річний Чі Мін Бак, склавши присягу як президента Південної Кореї, став десятим за рахунком на цій посаді.

Він змінив Но Му Хена, який завершив свій 5-річний термін управління країною. Вперше президентом Південної Кореї став бізнесмен.

Церемонія інавгурації проходила на площі перед будівлею Національної асамблеї в Сеулі. На ній були присутні іноземні гості, зокрема, прем"єр-міністр Росії Віктор Зубков, президент Узбекистану Іслам Карімов, президент Монголії Намбарін Енхбаяр, прем"єр-міністр Японії Ясуо Фукуда, держсекретар США Кондоліза Райс.

На президентських виборах 19 грудня 2007 року Лі Мін Бак як кандидат від консервативної опозиції отримав перемогу, набравши 48,7% голосів виборців і помітно випередивши своїх конкурентів Лі-Хве Чхана і Чон Дон Ена.

Колишній глава будівельної компанії корпорації "Хенде" (Hundai construction) Лі Мін Бак народився 19 грудня 1941 року в японському місті Осака, куди його батьки, етнічні корейці, приїхали на заробітки. Сім"я повернулася до Кореї після її звільнення від японської окупації у 1945 році. Лі Мін Бак здобув освіту на факультеті управління університету "Корі", який закінчив у 1965 році. У керівництві будівельної компанії "Хенде" він був з 1977 по 1992 роки, а в період з 2002 по 2006 роки здобув популярність як мер Сеула, що змінив вигляд південнокорейської столиці.

Лі Мін Бак здобув популярність і за кордоном. Так, з 1986 по 1999 роки він був почесним консулом Республіки Корея в Бутані, а в 1989 році був заступником голови Економічної асоціації Республіки Корея і колишнього СРСР. У 2000 році він став економічним радником камбоджійського прем"єра Хун Сіно.

Лі Мін Бак очолював ряд організацій, інститутів, двічі обирався до парламенту. За віросповіданням він християнин. Новий президент Республіки Корея не палить, а зі спиртного віддає перевагу пиву, але п"є його в невеликих кількостях. У спорті любить плавання і теніс, а хобі обраного президента – музика, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «У Сеулі відбулася інавгурація нового президента Південної Кореї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути