вівторок, 14 серпня 2012 11:45

У селищі Багерово вже кілька років немає води: люди вийшли на залізничний переїзд
7

Люди збирають символічний хабар
Фото: Фото: Андрій Гончарук
Міліція не пустила людей на залізничне полотно
Обіцянки людям чути вже смішно

У понеділок, 13 серпня, о 10.00 у селищі Багерово, що неподалік від міста Керч, пройшла акція протесту з приводу відсутності водопостачання упродовж кількох років.

До акції, що проходила біля залізничного переїзду, приєдналося близько двохсот місцевих жителів, які вимагали поновлення водопостачання та відставки місцевої влади. Мітингувальники намагалися перекрити залізничний переїзд під час прямування потягу сполученням "Москва - Керч".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Селище на Одещині в спеку залишилося без води. Коли з'явиться - невідомо

Усвідомивши масштаби події, представники місцевої влади, завчасно обійшли кожного місцевого жителя, переконуючи не йти на акцію протесту. В момент, коли мітингувальники вирушили у бік залізничного переїзду, дорогу їм перекрили кілька десятків працівників міліції. Та незважаючи на це, протестувальників, які розтягнули величезний банер з надписом "Влада, ваша вода по вусах тече, а до рота не потрапляє", помітили пасажири з потягу. Після того як він проїхав, учасники акції зібрали місцевим чиновникам символічний хабар та вирушили до сільської адміністрації. На місці не виявилося нікого, тому транспаранти й імпровізований хабар люди поклали на поріг. Активіста Іллю Сагайдака, який очолив мітинг, по завершенню акції намагалася затримати міліція для "неофіційної розмови".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Львівщині розлили 400 літрів нафти і забруднили водогін

Ця проблема має довгу історію. Вже 10 років жителі Багерово, більшість з яких похилого віку, не можуть домогтись від влади налагодження процесу водогону, а останні два роки воду люди почали бачити лише раз на місяць. Деякі жителі відмічають, що в воді знаходять черв'яків. Місцева влада ігнорує запити громадян. Незважаючи на виділення коштів із державного бюджету України на вирішення цієї проблеми, гроші не спрямовуються для цільового використання. Певний час була налагоджена безкоштовна поставка води пересувними пунктами, але відразу ж з'явилися ті, хто монополізував процес водопостачання та встановив кабальні ціни на воду: спочатку один кубометр води коштував 7 грн, поступово його вартість зросла до 50 грн.

Цього року місцева влада з чисельними порушеннями організувала скандальний аукціон, на якому розпродала бетонні плити Багеровського аеродрому по ціні, нижче ринкової у десятки разів. Частину отриманих коштів чиновники обіцяли спрямувати на відновлення водопостачання. Однак досі нічого не змінилося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров особисто поїде в регіони, щоб вирішити проблеми питної води

Жителі Багерово поставили ультиматум – перші зрушення у водопостачанні мають бути до 1 вересня. Люди також організували збір підписів під запитом до Генеральної прокуратури з проханням перевірити факт розкрадання місцевою владою бюджетних коштів.

"Ми доведемо справу до кінця. Люди у відчаї, адже умови життя у Багерово жахливі. Багерово – це зона лиха і за такі знущання хтось має відповісти перед законом. Місцевий голова обіцяє вирішити проблему після виборів, але людям уже смішно чути про це", - розповів Ілля Сагайдак, кандидат у депутати від Об'єднаної опозиції по виборчому округу №5. До нього входить і село Багерово.

Зараз ви читаєте новину «У селищі Багерово вже кілька років немає води: люди вийшли на залізничний переїзд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути