Ексклюзиви
четвер, 11 вересня 2008 21:21

Три місяці немає води у Самбурках

Протягом трьох місяців жителі найбільшої в урочищі Самбурки вул. Ягідна їздять по воду з каністрами за 5 км.

Водогін прорвало 22 червня. Одразу в двох місцях Ягідної — на початку і наприкінці, біля будинків NN 2 і 60. Відтоді місцеві беруть воду в сусідньому масиві Корчувате.

— Сьогодні набрала дві десятилітрові каністри води. Привезла додому на велосипеді. Тепер спина болить. А що робити? Ближче нема. Сьогодні привезти води попросила сусідка. Вона — інвалід, не ходить, — розповідає жителька Самбурок Галина Павелиця, 40 років. Вона говорить, після аварії на водогоні місцеві зверталися у "Водоканал". Там ремонтувати трубу відмовилися. Пояснили, що Самбурки перебувають на балансі дослідного господарства "Новосілки". Воно й має ремонтувати. Директор "Новосілок" Віктор Лисенюк стверджує, що Ягідна не на балансі господарства. Каже, усі водогони Самбурок ремонтував "Водоканал".

— Ми дзвонили в колл-центр мера. Спершу там сказали, що наше питання вирішується. А потім відповіли, що нічим не допоможуть. Що це за мер, якщо він не вирішує проблем виборців? Телефонували й до керівника Голосіївського району Сергія Садового. Його секретарка сказала: "це не полномочія Садового вам воду ремонтувать". Отак ми залишилися самі, нікому не потрібні, — зітхає Павелиця.

15 днів після прориву водогону на перетині вулиць Ягідна та Академіка Кащенка бив фонтан. Згодом працівники "Водоканалу" заварили трубу. Від води асфальт у цьому місці увігнувся, намило яму. Місцеві заклали її гілками, аби ніхто не впав.

У Голосіївському управлінні житлово-комунального господарства обіцяють, що вода в кранах жителів Ягідної з"явиться наступного тижня.

— Про порив на водогоні ми знаємо три тижні. На нараді в управлінні намагатимемося вияснити, на чиєму балансі той водогін. За три дні жителі Самбурок матимуть воду, — запевняє начальник управління Олександр Костюченко, 59 років. Він обіцяє, що до початку опалювального сезону в цьому районі відремонтують усю водопровідну систему.

Зараз ви читаєте новину «Три місяці немає води у Самбурках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути