Ексклюзиви
понеділок, 12 вересня 2011 18:32

У селі на Вінниччині готуються приймати туристів до Євро-2012

У селі на Вінниччині готуються приймати туристів до Євро-2012

У селі Северинівка Жмеринського району Вінниччини готуються приймати туристів у 2012 році. Там будують музей під відкритим небом народної архітектури та звичаїв Подільського краю. Музей розташують вздовж річки Рів. Поставлять дерев'яні церкви, вітряк, водяний млин, хати-мазанки, будинок гончаря, де будуть демонструвати ремесло. Територія музею буде 2,4 га. Туристам розповідатимуть історію села та українців. Це називатимуть театром усної історії. Розважатимуть колективи фольклорних ансамблів "Калинове намисто" та "Душі криниці". Пригощатимуть традиційною українською кухнею.

"Наша молодь вміє плести з лози, малювати на склі та творити писанки, вишивати, працювати з бісером. Нам буде чим здивувати", - каже директор Северинівського Будинку культури, Валентина Романюк.

Северинівка буде готова приймати перших гостей в серпні 2012-го. Всього в селі мешкає майже 2 тис. осіб. В селі є газ, водопровід, школа, кафе над річкою, парк. Раніше на місці села ріс дубовий ліс. До вузлової станції Жмеринка Південно-Західної залізниці 16 км.

"Ми хочемо стати прикладом. В серпні 2012 проведемо етнічний фестиваль для жителів села та гостей. Зараз сільський голова роздає людям паї для будівництва житла навколо майбутнього музею", - каже керівник проекту "Криниця на межі", Олена Заверюха.

Проект буде фінансувати Антикризова гуманітарна програма Міжнародного фонду "Відродження". Остаточну суму грошей, яка піде на проект, ще не підрахували.

В Северинівку приїхав архітектор-реставратор Майкл Діксон із США, який допомагає як волонтер Корпусу Миру.

Зараз ви читаєте новину «У селі на Вінниччині готуються приймати туристів до Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути