вівторок, 22 січня 2008 09:21

У Росії з"явиться нове свято - День тверезості

У Росії може з"явитися нове свято – День тверезості.

Ця ідея і ряд інших заходів по боротьбі з алкоголізмом обговорюватимуться на засіданні Свердловської обласної думи.

Свердловські парламентарії вирішили оголосити "Пияцтву бій!". Вони мають намір направити свої антиалкогольні пропозиції особисто прем"єр-міністру Зубкову. Депутати просять розробити і прийняти комплексну державну програму по обмеженню вживання спиртних напоїв серед населення.

Регіональні законодавці також пропонують ввести в Росії День тверезості. "Наприкінці 19 - початку 20 століття в Росії широко відзначалося таке свято, йдеться у зверненні депутатів. Серед заходів, які, на думку авторів ідеї, повинні вплинути на алкоголіків, - проведення безкоштовних консультацій і лекцій про шкоду пияцтва, а також розповсюдження спеціальної літератури.

Необхідність вживання антиалкогольних заходів свердловські депутати підтверджують статистикою: у Росії налічується понад 2 мільйони алкоголіків, а споживання спирту досягло майже одинадцяти літрів на рік на душу населення. Це значно перевищує норму, і судячи по даним Всесвітньої організації охорони здоров"я йде процес самознищення російського народу, підсумовують  парламентарії, повідомляє "Обозреватель"

Зараз ви читаєте новину «У Росії з"явиться нове свято - День тверезості ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути